Terug in Utrecht


Dag trouwe lezers. U leest het goed.

De “Oerzweed” is weer op het nest.

De “Viking van de Lage Landen” is wedergekeerd.

De “Ras-Scandinaviër” is weer op stee.

De “Zweed in hart en nieren” is geretourneerd.

De afgelopen 5 maanden waren een fantastische ervaring. Zweden is een mooi land en Lund was in zijn pittoreskheid…erg pittoresk. In het voorbije half jaar heb ik veel vrienden gemaakt en die probeer ik zoveel mogelijk komende zomer nog eens te zien. Gek genoeg maak je in zo’n korte periode tóch goede vrienden, en was het afscheid nemen in Zweden ook zwaarder dan het afscheid in Nederland. Zo’n afscheid markeert heel erg een einde van een tijdperk. Bovendien heb je sterk het gevoel dat het wel eens de laatste keer is dat je mensen uit Singapore, Canada of Columbia gaat zien. Wellicht zit er deze zomer een toer in van hier naar Berlijn, Innsbruck, Graz, Budapest en dan Letland. En dan komen er ook nog mensen hierheen. Maar ik durf niet te vroeg te juichen.

Ondertussen is het in Utrecht ongeveer hetzelfde gebleven. De mensen, het huis en de werkzaamheden bij het station. Wie weet ben ik wel veranderd, maar eerlijk gezegd denk ik van niet. Hier volgt een bewijs van voor en na:

Voor en na

Ziet u een verschil? Ik niet. Verschillen mag u natuurlijk posten in de comments aan het eind van deze post. Iedereen die “kilo’s extra”, “je gewicht, dikke” of “sombrero” zegt, verwijder ik consequent uit de reacties.

Maar, nu het echte leven weer is begonnen moet ik dus dingetjes regelen zodat ik daadwerkelijk een diploma krijg in september. Papiertjes, formulieren en een eindwerkstuk verbeteren. Noodzakelijk kwaad. Je moet natuurlijk overal wel het voordeel van inzien. Of zoals Flip Kowlier al zong “wist je dat in bad zitten skrjim ne vorm van bespaering is?” En inderdaad: In bad huilen ís ook een vorm van besparing.

Volgend weekend ga ik met ouders, Beps, Els en Tom naar Frankrijk. Hopelijk nog een beetje surfen zelfs. Ben erg benieuwd.

NB: Toen een van m’n grote vrienden in Lund – Andris uit Letland – thuiskwam, was zijn eerste site-update op zijn homepage een prachtig bedankje van al z’n grootste vrienden in Zweden. Niemand heeft dat blogbericht met droge ogen kunnen lezen. Omdat hij dit bijna perfect heeft uitgevoerd durf ik het niet aan om ook zoiets te proberen.

NNB: Wat wordt er van deze site na het zogenaamde “Zweden-avontuur”? Dat weet ik nog niet zeker, maar ik vermoed dat de site geregeld geupdate wordt met zooisels en prachtheden. Als u nog ideeën heeft, post deze dan ook in de comments.

Hopelijk tot dan.

  1. #1 by einde on June 22, 2010 - 13:06

    emo kid 🙂

  2. #2 by Kila on June 26, 2010 - 22:35

    Ik heb echt mijn best gedaan, maar ik zie geen verschillen! Daarom dan maar dit: wat fijn dat je terug bent 🙂

(will not be published)

  1. Alexander7
  2. Anonymous