Column “Recycleren”


Het radioprogramma “Wicked Weekend” op RTV Maarssen wordt gepresenteerd door Misha Koole, dj-held, en in dit programma mag ik elke week iets vertellen. Het is geen duo-presentatie meer. Het programma op vrijdag begint om 19.00 uur.

Column “recycleren”

Gisteren las ik in de krant- een Zweedse krant welteverstaan- dat Zweden aan de wereldtop staat wat betreft recycling. Nu hoopte ik dat al, anders was ik hier voor niks al het papier, plastic en blikjes aan het scheiden. Want daar houden ze hier van. Afval scheiden. Zo scheidt men, met een korte ei, hier de kranten los van ander papier en voor kartonnen verpakkingen geldt dit ook. Al deze dingen worden in het land weer mooi gerecycled. Of voor de Vlamingen onder u “gerecycleerd”. In Zweden staat het recyclingpercentage van verpakkingen en kranten op 76,7 %! In Nederland wordt al die rotzooi niet eens gescheiden, dus ik neem voor het gemak maar even aan dat jullie daar in het zonnige Nederland er niets van snappen, dat recyclen. Eigenlijk heeft men er in Nederland schijt aan. Met een lange ij. Aan Nederland, Maarssen en de gehele Vechtstreek wil ik dan ook graag meedelen: “Neem een voorbeeld aan Zweden! Aanschouw en leer! Ga heen en scheid!” Met een korte ei. Nu ga ik het even hebben over iets volledig anders, maar dat komt allemaal in het eind van de column weer bij elkaar. Hopelijk. Laten we daar van uit gaan. Tiger Woods! In Nederland ook groot nieuws de laatste maanden, net als hier. Niet alleen vanwege zijn ontucht, maar ook omdat zijn vrouw Zweeds is. Ze heet Elin Nordegren. In het Engels zal het wel Ellen Nordegreen zijn. Ze is geboren in Stockholm en is al 6 jaar getrouwd met Tiger. En ze hebben twee kinderen. U kent het verhaal wellicht, maar ik herhaal het hier toch nog eventjes. In december vorig jaar werd duidelijk dat Tiger vreemd ging met Jan en alleman en hier was niemand echt blij mee. Zijn vrouw joeg hem de straat op, zwaaiend en slaand met een golfclub en hij vluchtte weg in z’n suv. Z’n auto reed ‘ie in de paniek total loss tegen een boom, tientallen meters van de oprit. Best een grappig verhaal als je dat zo hoort. De grappen waren op het wereldwijde web dan ook niet van de lucht. Over zijn kapotte auto bijvoorbeeld: “Tiger Woods is so rich that he owns lots of expensive cars. Now he has a hole-in-one.” En nog eentje over het in de prak rijden van zijn auto: “Perhaps Tiger should be using a driver?” En om af te sluiten, nog eentje over zijn vermeende vreemdgaan: “What’s the difference between Tiger Woods and Santa Clause? Santa stopped at three ho’s.” Genoeg gejatte grappen. Weer door met zijn arme vrouw Elin Nordegren. Ze heeft tot nu toe in de media met geen woord gerept over een eventuele break-up met Tiger. Heel apart, want Zweedse huwelijken houden het over het algemeen niet zo lang uit. Maar, bijna elke week is er wel weer een nieuwe vrouw die uit de school klapt en zegt dat ze een affaire met Tiger heeft gehad. De teller staat nu al op meer dan 20 dames. Arme Elin Nordegren. Daarom wil ik ook tegen haar zeggen: “Doe net als je landgenoten! Ga heen en scheid!”

 1. #1 by Tom on April 19, 2010 - 15:57

  De clue was subliem.

 2. #2 by Low on April 25, 2010 - 13:49

  Inderdaad, hele aardige clou!! Hoihoi, we gana even naar Huize Echten, is een markt.

 3. #3 by Kila on May 3, 2010 - 10:16

  Dit is nou een fantastische column.
  (Wel jammer dat “waarschijnlijk” en “misschien” er niet in voorkomen :)) x

(will not be published)